Wednesday, July 26, 2017

Chocolate Fan Giveaways by Sii Nurul


Peminat coklat macam Ain ni haruslah join giveaway yang hadiahnya berupa coklat2 Ferrero Rocher, Cadbury, Hershey.

Nak join mudah sangat. Klik dulu banner di atas and just follow syarat2nya.

Giveaway berlangsung dari 25 Julai - 15 Ogos 2017. Pemenang akan diumumkan pada 20 Ogos 2017. Banyak masa lagi. Jom join ramai2. 😊

Berubat Kampung


Dapat kes budak gegerl 8 tahun, jatuh masa tengah main petang semalam. Lepas jatuh, mengalami sakit yang kuat pada bahagian siku kiri.

Turun 13kg Asbab Set Slimming Shaklee

Wow! Kak Jeki berjaya lose weight sampai 13kg lepas beranakkan anak ketiga, hasil konsisten Set Slimming Shaklee dan beberapa tips penting lain.

Yang nak cuba Set Slimming Shaklee, kenalah ada ilmu atau dapatkan consultation penuh kalau nak betul2 berjaya turunkan berat. Sebab Set Slimming Shaklee ni cuma support usaha kita sahaja. Tiada usaha, tiada support. Ada usaha, berganda2 akan di-support Set Slimming Shaklee ni.

Tuesday, July 25, 2017

4 Langkah First Aid Bila Jumpa Sengkenit

Bila anak2 sendiri yang jadi mangsa sengkenit, si umi ni pun berhempas pulas lah cari info pasal sengkenit ni juga. Bukan apa, masa kat medical school dulu, tak belajar pun pasal sengkenit (mungkin jgak dah terlupa 🙊). Medical term nya, gigitan sengkenit ni dipanggil tick bite.

Kisah anak2 Ain 'diserang' sengkenit ada kat SINI.

Monday, July 24, 2017

Dua Beradik Kena Sengkenit

Geli gila close up gambar sengkenit ni. Gambar ihsan Google. Kalau Ain, tak 'siyor' nak close up haiwan ni. Geli wei...

Dua hari lepas, baru ja Ain dan mak buang sengkenit yang dah lebih kurang seminggu kot, 'bertapa' kat cuping telinga Humaira. Sengkenit ni, ramai dari kita yang tak tahu . Se'kenit'2 haiwan berkaki lapan bernama sengkenit ni, boleh ada bahayanya jua. Nanti in ceritakan. Ain nak start dengan macam mana kami dapat tahu itu adalah sengkenit? Macam ni ceritanya...