Saturday, January 28, 2017

Di Tempat Kejadian

Di tempat kejadian...


Mangsa masih tidak sedarkan diri...


Angkara siapakah ini? ๐Ÿค”๐Ÿค”๐Ÿค”


Kamceng


Yang paling sayang & kamceng dengan walid sekarang.

Mana satu paling comel di mata korang? ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Friday, January 27, 2017

Happy Chinese New Year

Happy Chinese New Year untuk semua yang merayakan.


Mesti ramai yang dah start cuti & balik kampung kan? Cuti cuti jgak. Tapi, jangan dilupa yang promosi Vivix tinggal 5 hari ja lagi.

Semalam nak order twin Vivix dengan free membership pun tak dapat. Memberkit habeh punya pasal. Punyala pakat borong Vivix, pakat register ahli. Sebab lepas ni terus boleh beli vitamin2 Shaklee dengan harga ahli yang 10-15% lebih jimat.

Sihat dapat,
Cantik dapat,
Jimat pun dapat. ๐Ÿ˜Š

Rahsia Artis Terbongkar


Retis2 ni, ramai la yang FALL IN LOVE SOOOO MUCH dengan Vivix ni ha.

Thursday, January 26, 2017

Kenapa Vivix Digelar Tonik Ajaib

Tudia punya ramai mau tonik 1001 manfaat Vivix ni!

Sebab Vivix SATU2NYA suplemen Shaklee yang bertindak membaiki DNA kita. Paling asas untuk kesejahteraan badan ni tau. Tu pasai baaaanyakkk sesangat manfaat Vivix ni sampai ada yang memberi gelaran "sirap ajaib".

Sebenarnya ada BAAAAANYYYAAAKKK lagi masalah kesihatan dan kecantikan lain yang boleh OK dengan asbab Vivix, selain dari yang dinyatakan dalam gambar ni.

Sebenaqnya bukan ajaib mana pun. Sebab dah terbukti melalui kajian yang dinamakan TELOMERE STUDY (Landmark Study 2).

Kajian ni membandingkan individu yang mengambil suplemen Shaklee selama 5 tahun dengan individu bukan perokok sihat. Hasil kajian menunjukkan bahawa pengguna Shaklee mempunyai telomeres yang lebih panjang!

Lebih panjang telomeres = Lebih awet muda luaran dan dalaman

Nak tahu lebih lanjut, Ain pernah cerita sebelum ni dalam blog ni. Boleh klik SINI ya.

Semahal mana pun sesuatu, mahal lagi harga sebuah kesihatan yang INFINITI harganya.

Manusia ni, bila dah hampir2 atau dah rasa kehilangan, baru tahu nak menghargai. Kalau masih berpeluang ok la kan. Kalau tak? Sendiri jawablah ya.

Jadi, cegahlah sebelum kena. Cegahlah sebelum lebih parah. ๐Ÿ˜Š

Promosi tinggal 6 hari ja yang-yang oooiii semua. Lekas lekas order dengan Ain ni ha.


Dr.Ain 0164214704

Wednesday, January 25, 2017

Krim Mujarab Untuk Ruam Bayi

Agak common kan baby dalam pantang naik ruam kat muka dan pelipat. Orang tua2 panggil ruam panas. Dan agak common jgak baby yang menyusu kulit 'sensitif' dengan susu ibu, jadilah ruam susu.

Agak common jgak baby yang diberi krim yang ada bahan kimia, tiba2 rash jadi lebih teruk! Kulit baby baru lahir ni oversensitif tau. Halus sangat. 'Silap' sikit boleh jadi teruk.

Ada ibu berpantang dalam taman Ain ni, nak cuba Herbal Blend untuk baby dia yang ada ruam. Katanya, ada ternampak banting kat luar rumah, husband dia pun terus ambik number untuk contact Ain. ๐Ÿ˜Š

Boleh sangat puan. Sebab Herbal Blend ni krim semulajadi. Sesuai sangat untuk kulit baby yang halus mulus. Anak2 Ain pun semua suka sangat dengan Herbal Blend.

Sat ja nak susut stok 'krim baby' ni. Benda murah dan elok kan. Seisi keluarga pun boleh pakai.

Sabaq na baby. Malam satgi lepas pick up krim ni, kulit baby mesti akan lega skit. Dan lepas beberapa hari Insyaa Allah elok balik kulit baby ya. Kesiaaannnn baby. Huhuu...


*Gambar dari Google yang lebih kurang sama dengan gambar yang diberi puan tu. Kesian kan?

Masalah Buah Pinggang Stage 3 Jadi Stage 1

Alhamdulillah, ibu customer Ain sendiri, telah improved masalah buah pinggangnya, dari stage 3 kepada stage 1, lepas konsisten consume Vivix. Baru sebotol lebih minum Vivix tu.

Sebelum ke tahap yang lebih serius (perlukan dialisis), elok sangat si anak ni bertindak bijak untuk kesihatan ibunya.


Vivix ni bukan omong2 kosong tau dikatakan 'sirap ajaib'. Tapi, ada kajian yang mengesahkan benefit resveratrol (kandungan Vivix) untuk penghidap kidney failure.

Kajian mendapati, 'culprits' utama bagi kerosakan buah pinggang ialah:
๐Ÿ˜ˆkeradangan
๐Ÿ˜ˆradikal bebas yang mengoksida sel2 dan merosakkannya

Vivix, suplemen terbaik untuk pesakit buah pinggang kerana actionnya di tahap selular lagi, paling asas untuk kesihatan sel. Sel2 yang sihat, menghasilkan tisu2 yang sihat, organ2 yang sihat dan seterusnya sistem yang sihat.

Mekanisma tindakan Vivix 'kena' sangat dengan 'culprits' tadi, iaitu:
๐Ÿ’ชantiradang
๐Ÿ’ชantioksidan yang melindungi sel2 dari kerosakan oleh radikal bebas

Memang banyak suplemen lain yang ANTIRADANG & ANTIOKSIDAN, macam Omega, Vitamin C, Vitamin E, Carotomax. Tapi hanya Vivix, satu-satunya suplemen yang bertindak di tahap paling asas dalam badan sehingga membaiki DNA.

Hasil kajian kesan resveratrol ke atas buah pinggang, boleh rujuk untuk bacaan lanjut di SINI ya.


❗Promosi Vivix tinggal 7 hari saja lagi.


Dr.Ain 0164214704

Rutin Awal Pagi


"Saya dah mandi wangi2!!!

Sebab saya suka 'cabut' tuala sebelum sampai bilik nak pakai baju, umi balutkan saya macam ni. Lagi best. Warm ja lepas mandi pagi2. ๐Ÿ˜„

Selamat pagi semua."

Awal2 pagi, eloklah dimulakan dengan...
๐ŸŒŸbersyukur kerana masih diberi peluang bernafas sebaik membuka mata (kesihatan hati)
๐ŸŒŸsolat Tahajjud awal pagi sebagai 'exercise' (kesihatan anggota)
๐ŸŒŸmembaca Al-Quran walaupun hanya 1 ayat (kesihatan mata)
๐ŸŒŸberzikir memuji2 kebesaran Allah (kesihatan lidah & mulut)

Insyaa Allah akan dipermudahkan segala urusan, dilancarkan kerjaan, dideraskan rezeki kita pada hari itu. ๐Ÿ˜Š

Ada nak tambah apa2, silakan share kat ruangan komen.
Untuk manfaat bersama.
Kita kan manusia lemah yang sangat mudah terlupa.

Tuesday, January 24, 2017

Speaking Omputeh

Mak : Mat. Tlg sms kat yong kamu d englang. Ape kabor gamak nye die. Agak rindu bebenor mak dgn  die.

Anak : Ok, mane henpong nye mak ?

Mak : Tuu hah ataih meje tu.

Anak : Ok tunggu jap .

Si adik pun sms kat yong nya , 1 minit kemudian.....

Anak : Mak!! Yong udoh baleh , tapi tulih omputih, idok le teman paham. Tumpo mcm ni.

Mak : Apo die tulih ? Ce bace kan.

Anak: "You have an insufficient account credit balance, please reload to stay connected."

Mak : Sms balik , bagitau pd die. Jgn mengade-gade baghu seminggu duk sane udoh ckp omputih. Sedor sikit miker tu org Teluk Intan,  Peghok. Getik bebenor mak.

๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…

Kulit Licin Gebu Walaupun Dah 51 Tahun

Dah 51 tahun pun masih boleh lambatkan

Vivix dan Kanser

Percaya atau tidak, tapi inilah kebenaran yang bukan lagi rahsia. Siapa la yang tak kenal bekas pengacara NTV7 ni, Law Chu Hian. Hmm...Ain sendiri pun tak kenal kalau sebut nama. Tapi kalau tengok muka memang familiar. :)

Anakku Dah Besar

Kat tadika Humaira, hari2 time rehat, kantin ada jual macam2 makanan. Biasanya sebelum hantar Humaira, umi akan bagi duit belanja untuk Humaira.

Pagi ni...

Humaira : Terima kasih umi. Nanti Humaira besar, Humaira bagi duit kat umi plak. Pastu umi cakap, "Terima kasih Humaira."
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Terus peluk Humaira & cakap, "Terima kasih Humaira."


Besar dah anak sulung umi walid ni. Ntah sapa ajar dia suh bagi duit kat umi besar nanti. Sob sob. Haha...

Umi doakan Allah panjangkan umur umi walid nak tengok semua anak2 membesar sihat sampai berjaya jadi anak2 solehah dunia akhirat. Aaamiiinnn...

Tu sebab umi walid kena berusaha untuk sihat. Hari2 makan vitamin untuk cegah penyakit2 yang boleh dicegah. Yang utamanya, jaga pemakanan juga. ๐Ÿ˜

(Abaikan tudung umi yang ke depan macam makcik2 ni. Hmm..tapi dah memang 'makcik' pun, walaupun orang dok kata macam budak U. Haha.)

Monday, January 23, 2017

9 Hari Saja Lagi

Happy Monday, hampa2 si cantik manis semua,

Promo Vivix tinggai 9 hari ja lagi. Yang still belum 'kenai2' dengan Vivix, meh nak story.


๐Ÿ‡ SATU2NYA suplemen superantioksidan yang bertindak membaiki DNA (paling asas dalam badan kita) yang mana fungsi ini tidak ada pada suplemen yang lain. Kiranya, Vivix bertindak memperbaiki dari 'akar umbi' kita.

๐Ÿ‡ Diperbuat daripada buah2an super yang tinggi resveratrol dan polifenol (bahan2 antipenuaan semulajadi), menjadikan Vivix 10x lebih berkesan dalam antipenuaan (terbukti secara klinikal ya ni).

๐Ÿ‡ Kalau orang Europe amalkan red wine sebagai sumber resveratrol, Vivix lebih powerful dari red wine. Sebab sesudu kecil Vivix bersamaan dengan khasiat resveratrol dari 100 gelas red wine! Sebotol Vivix menyediakan 30 hidangan (tahan sebulan), jadi bersamaan dgn 3000 gelas red wine!

๐Ÿ‡ Sebab fungsi Vivix adalah pada tahap paling asas badan kita, Vivix juga dipanggil "Tonik Ajaib dengan 1001 manfaat kesihatan & kecantikan". Dan sangat bermanfaat utk pelbagai masalah kesihatan & kecantikan.

๐Ÿ‡ Eksklusif dari Shaklee sahaja.


SUPLEMEN UNTUK SIAPA?
====================
๐Ÿ’–Awet muda/kecantikan
๐Ÿ’–Kesihatan menyeluruh
๐Ÿ’–Kencing manis
๐Ÿ’–Darah tinggi
๐Ÿ’–Penyakit jantung
๐Ÿ’–Masalah buah pinggang
๐Ÿ’–Masalah sendi
๐Ÿ’–Penyakit autoimun
๐Ÿ’–Penyakit hati
๐Ÿ’–Kanser
๐Ÿ’–Kesihatan paru-paru
๐Ÿ’–Gastrik
๐Ÿ’–Masalah usus
๐Ÿ’–Perokok tegar
๐Ÿ’–Tenaga
๐Ÿ’–Kesuburan
๐Ÿ’–Alzheimer (nyanyuk)
๐Ÿ’–Parkinsonism
๐Ÿ’–Vitiligo
๐Ÿ’–Keradangan
 dan banyak lagi!

Beli 1 RM475 (tak termasuk GST & postage)
Beli 2 JIMAT RM250+, sebab automatik dapat:
๐ŸŒŸFREE membership
๐ŸŒŸFREE postage
๐ŸŒŸHarga ahli SAVE 20%
๐ŸŒŸCashback RM30+


Dr.Ain 016-4214704

Saturday, January 21, 2017

Friday, January 20, 2017

Kad Jemputan Kahwin Rare

Awal pagi sampai klinik dapat benda ni. Ingat apa dia la. Rupanya 'kad jemputan kahwin'. Hihihi...


Ni bahagian depan 'kad jemputan'

Bahagian belakang ada kalendar 2017. Bolehlah gantung dalam rumah. Hehe

Menarik kan?!

Lain dari yang lain. ๐Ÿ˜

Thursday, January 19, 2017

TTC Dengan Vivix

Tiba-tiba teringat kisah Master Nana Macarona yang TTC dengan asbab Vivix. TTC to maksudnya Try To Conceive, untuk pasangan yang dah lama berkahwin tapi masih belum direzekikan zuriat. Ataupun ada jugak pasangan suami isteri yang ada anak, tapi nak dapat subsequent baby to agak sukar.

Nak baca cerita Master Nana, boleh klik kat SINI ya, terus ke blog beliau. Hehe...

Yang Ain nak share hari ni, betul ke boleh pregnant dengan asbab Vivix?

Adik-adik, kakak-kakak, puan-puan semua...Soal anak ni kerja Allah sebenarnya. Susah nak bagi jawapan untuk soalan ni. Cumanya, kita sebagai hamba, buatlah kerja kita. Terus berusaha, berikhtiar tanpa putus asa, banyakkan berdoa, bertawakkal, yakin dengan ketentuan Allah. Semua pun ada hikmah BESAR SANGAT untuk kita.

Kalau ikutkan kajian sains yang dah dibuat ke atas resveratrol, dapat disimpulkan yang resveratrol bermanfaat untuk mereka yang TTC. Hasil kajian mendapati;
  • resveratrol terbukti memanjangkan jangka masa kesuburan
  • resveratrol terbukti melambatkan proses penuaan dalam ovari
  • resveratrol mampu mengekalkan kualiti oocyte
  • resveratrol mampu mengekalkan kuantiti oocyte
Lagi satu yang semakin meluas ialah masalah obesity dan/atau PCOS. Pesakit PCOS dan/atau obes ini, kebiasannya mempunyai paras kolesterol jahat LDL yang tinggi, yang menjadi penyebab utama ketidaksuburan, kerana kolesterol jahat LDL ini boleh merosakkan folikel dalam ovari melalui proses oksidasi radikal bebas. Bila banyak folikel yang rosak, kebarangkalian untuk pregnant akan jadi lebih tipis.

Jadi, untuk penghidap PCOS, berita gembira untuk anda kalau sedang berikhtiar untuk hamil. Sebab hasil kajian mendapati, pengambilan resveratrol mampu melindungi folikel2 dalam ovari dari kerosakan oleh radikal bebas. So chance untuk pregnant akan improve.

Ok, dah ada hasil kajian terbukti untuk ikhtiar, cubalah ikhtiar bersungguh-sungguh. Seiring dengan doa yang tak putus-putus dan tawakkal yang tinggi hanya kepada Allah Yang Satu. Dalam Al-Quran pun ada tertulis yang Allah takkan mengubah nasib kita, selagi kita tak berusaha untuk ubah nasib sendiri. Maaf ya, Ain tak ingat surah apa ayat ke berapa.

Alhamdulillah, salah sorang yang berjaya hamil dengan asbab Vivix. :)

Nak berikhtiar dengan yang terbaik?


Dr. Ain 0164214704

Wednesday, January 18, 2017

Krim Ubat Nyamuk


Sesi menyapu 'krim ubat nyamuk' Herbal Blend sebelum tidur.

Bila sapu HB ni, memang takdak la kesan kena gigit nyamuk kat depa. Kalau terlupa sapu tu, dan2 ada. Huhu...

Kami panggil 'krim ubat nyamuk' sebab memang nyamuk tak suka rosemary. Rosemary tu salah satu ingredient dalam HB.


Good night semua! ๐Ÿ˜

Monday, January 16, 2017

Kunci Kurus Ada Pada Cara Pemakanan

MASTER untuk DIET yang sihat dan berkesan ialah..

✔Pemakanan SEIMBANG ๐Ÿ˜Ž

✖Bukan KURANG MAKAN ๐Ÿ‘ˆ nehi, nehi, nehi

Banyak bezanya tu...

Vivix Murah Untuk Kesan Yang Sangat Mahal

Ada orang tanya, kenapa Vivix mahai sangat?!

Sebab apa yang Vivix boleh bagi manfaat pun MAHAI SANGAT!

MANA ADA suplemen yang bertindak kat SEL dalam DUNIA ni selain Vivix. Sel ialah komponen paling basic dalam badan kita tu.
✔Pertahankan SEL
✔Jana tenaga kepada SEL
✔Baiki SEL supaya sihat
✔Tingkatkan prestasi SEL

Semua pun..."SEL"!

Sel2 sihat --- Tisu2  sihat --- Organ2 sihat --- Sistem2 sihat...Sihatlah kita. ๐Ÿ˜Ž

Tu sebab Vivix suplemen antipenuaan terrrrbaik donia & terrrrpaling efektif (mahapkan bahase pasor ku ini ๐Ÿ˜‚)

'Antipenuaan' tu bukan melambatkan kulit ja tua. Tapi seluruh badan tau, termasuk melambatkan penuaan organ2 penting. Bila organ2 lambat 'tua', lambat juga risiko serangan jantung, lambat juga risiko kanser, lambat juga progression penyakit2 kronik macam darah tinggi, kencing manis dan lain2'

Kajian yang mula2 mendapati, Vivix melambatkan penuaan selama 25 tahun. Formula Vivix terbaru plak, kajiannya membuktikan badan kita lebih lambat tua selama 40 tahun. Tapi formula baru ni masih belum masuk pasaran Malaysia.

Fuh! Boleh lambat tua 25 tahun pun dah cukup bagus bagi Ain.

Vivix sebenornya 'murah sangat' untuk kesan2nya yang begitu mahal.

Omputeh kata..."MORE THAN WORTH IT"
Hehe... ๐Ÿ˜

Promosi Vivix bulan ni ja kengkawan.

Beli sebotol harga biasa.

๐ŸŒŸBeli 2 botol JIMAT RM200+๐ŸŒŸ
...sebab automatik dapat...
๐Ÿ‡Off 5%
๐Ÿ‡FREE membership
๐Ÿ‡FREE postage
๐Ÿ‡Jimat 20% harga member
๐Ÿ‡Cashback RM30+
๐Ÿ‡Layak PWP multistack dispenser comel dan/atau
๐Ÿ‡Layak PWP shaker cun turquoise

Dah la MORE THAN WORTH IT,
dapat macam2 plak tu.

"MUCCCHHHH MORE THAN WORTH IT!" ๐Ÿ˜Ž


Dr.Ain 0164214704

Tak Mekap Pun Cantik Dah


Haaa, elok dah Puan Ena ni lepas consume vitamin2 kecantikan Shaklee & apply Enfuselle Eye Treatment. Orangnya memang dah lawa. Tapi bila hilang mata sembab, dark circles bawah mata, mata lebih bersinar, kulit lembap dan pori lebih mengecil, jeragat hilang....tak mekap pun dah cantik semulajadi.

Ena ni pengguna tegar:
๐Ÿ˜ESP
๐Ÿ˜Vitamin C
๐Ÿ˜Collagen Powder
๐Ÿ˜Carotomax
๐Ÿ˜Enfuselle Eye Treatment

Siapa nak cantik macam Puan Ena, angkat tangan! Dan terus tekan number fon Ain ni untuk Whatsapp. :)


Dr.Ain 0164214704

Kalau Lambat ke Hospital....

A very important message untuk every parents untuk take extra precautions, especially yang ada anak2 kecik. Ain sendiri pun risau. Ain rasa sangat perlu untuk share pasal ni dengan wonderful parents kat luar sana.

Credits to my uni junior, Dr.Chia Kok King for this important info. Jom baca... :)

*****

I received a call very early in the morning today at 5.30am. It was the paediatric surgical MO who called. She needed my help for  ultrasound scan for an 11-month-old child who presented with abdominal pain and persistent vomiting after swallowed a crystal ball. She requested me to be there within 30 minutes. So I changed my clothes, not able to wash my face or brush my teeth, I just sped to the hospital.

When the child was there, she's really cranky and weak. She kept vomiting despite a nasogastric was inserted. A round cystic-like structure was seen in the scan in the lower abdomen along with obstructed proximal small bowel.

Scan finding, a round cyatic-like structure with obstructed proximal small bowel.

She was pushed to the OT for an operation. A foreign body measuring 5cm in diameter was removed from the small bowel. The child is currently stable.

Nampak tak, how 'garang' the bowel looks, menunjukkan inflammed bowel disebabkan foreign body yanh stucked kat situ dan blocked bowel.

5cm...besar tu kan...

The foreign body is an infamous soil substitute for indoor plants, called superabsorbent polymer or hydrogel/crystal ball. It is a small grainy particle that swells up when comes in contact with water and is fully expanded within 8 hours.


These crystal balls come in many attractive colors, very appealing to the eyes. However they pose a great danger to your infants at home if ingested. The bowel may be obstructed by the hydrogel ball after ingestion due to the high water content in the gut. 


I hope every parent is aware of these hydrogel balls and keep them away from infants. This terrible incident could be totally prevented.

*****

Kes macam ni, kalau lewat ke hospital, boleh 'pecah' usus dan boleh jadi infection yang teruk sampai masuk ICU. Budak2 dah la 'fragile'. Jadi, mommies & daddies...hati2 ya.

Scary kan?

Nak deko rumah cantik2, jangan lupakan yang lebih penting keselamatan anak2 & budak2 kecik. Rumah Ain sampai sekarang 'togel' tak de hiasan pon. Masuk pintu rumah pun dah macam tadika sebab straight 'playground' tiga Zara ni. Haha... ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Sunday, January 15, 2017

Leganya Bila Berpijak Dah Tak Sakit Tumit

Haisy, ramai jgak mai klinik complaint sakit tumit ni. Yang first timer ada, yang berulang2 pun ada. Kenapa?

Meh nak cerita ringkas ja. Nama problem ni ialah Plantar Fasciitis.

Giveaway Anum 2017 #1


Hai. Jom join Giveaway lagi. Klik banner untuk join ya. Best of luck! :)

Saturday, January 14, 2017

Ayah Strok Dah Boleh Jalan Sendiri Lepas Makan Vivix

Subhanallah. Allah Maha Besar kan. Patient kena strok pun Alhamdulillah dah boleh dependent balik, dengan consume Vivix. Ikhtiar dengan suplemen terbaik, Insyaa Allah hasil pun yang terbaik kan.

Friday, January 13, 2017

Detox Hari Kelima

video

Bila tiga beradik masing2 nak tolong umi lenyek pisang... ๐Ÿ˜‚

Penyelamat Bengkak Susu

Semalam,
Pagi2 dah rasa sakit kat cik B. Berketul2. Masya Allah, achik dah setahun 4 bulan pun boleh bengkak susu lagi! Sakitnya ya Allah. ๐Ÿ˜ญ

Pi locum pun asyik tengok jam ja bila nak sampai time nak balik. Sebab sakit sangat2. Huhu...

Hari ni, alang2 ke branch nak beli vitamins customers, terus Ain sambaq Lecithin ni jgak. Balik rumah terus telan 6 bijik. Insyaa Allah esok lega. Sambil2 urut & continue menyusu.


Tekanan Darah Normal Dalam 2 Minggu

Haa, sapa yang ada darah tinggi tu, lepas baca tajuk ja, tak bermaksud boleh terus tinggalkan ubat darah tinggi dan makan Vivix saja ya. Beza tau fungsi ubat darah tinggi dan suplemen.

Kenapa Ada Orang Makan2 Terus Membuang

Siapa sini kalai breakfast ja, lepas beberapa minit camtu, terus melawat cik Jam (jamban)?

Tau dak pasai pa?

Thursday, January 12, 2017

The Longevity Factor


Teringin nak baca buku ni. Hasil tulisan Neurosurgeon Neuroscientist Dr. Joseph Maroon, tentang bagaimana resveratrol mampu mengaktifkan gene untuk kehidupan lebih sihat.

Vivix dan Sopak (Vitiligo)

Pernah jumpa orang bermasalah SOPAK? Ramai kan yang ada problem tiba2 ja kulit kat certain bahagian jadi putih.

Dalam bahasa mediknya, sopak ialah VITILIGO.

Krim Ubat Nyamuk

Baru out of stock last month. And dah restock balik. Minggu ni dah tak available kat most branches dah?! ๐Ÿ˜ญ

Tapi nasib baik ku dah borong 10 tiub Herbal Blend hari tu. Selamat... Ni dah tinggal berapa tiub ja, cepat2 asingkan untuk stok sendiri. Hihihi...

Wednesday, January 11, 2017

Dari Stage 3 Jadi Stage 1

Ya Allah, syukur Alhamdulillah ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Dapat berita gembira dari sorang customer, yang maknya dari problem buah pinggang stage 3, now check darah dah IMPROVE BANYAK, jadi stage 1 saja, lepas konsisten Vivix (now botol kedua). Doktor yang check pun terkejut besar!

19 Faedah Kita Boleh Dapat Dengan Detox

❔Detox untuk lose weight saja ka?

Mestilah TAK.

Macam2 toksin dalam badan tu boleh buat tau. Dari hujung rambut, sampai hujung kaki. Macam dalam gambar.


Tuesday, January 10, 2017

Detox Meal Plan Paling Rileks

Busy btol seharian semalaman sebab peti ais rosak. ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ Dah la baru restock barang-barang basah, sayur-sayuran & buah-buahan dengan banyaknya sebab nak detox seminggu. Peti ais rosak dah tak dak tempat nak simpan sejuk. Nasib baik ada deep freezer EBM. Macam tau-tau ja EBM tinggal berapa botol ja lagi. Huhu...

Set Hamil Shaklee Licinkan Kulit Berjerawat

Pagi-pagi dapat SHAKLEE EFFECT best dari sorang kawan. Ruby ni tengah pregnant sekarang. Tengah pregnant memang hormon boleh 'haywired'. Ain tau, ramai ja kat luaq sana yang pregnant, yang tiba2 kulit jadi banyak pigmentasi, jadi lebih gelap, jadi naik jerawat banyak2 macam Ruby ni pun ramai.

Monday, January 9, 2017

Rahsia Awet Muda Anil Kapoor


Tudiah! Dah 53 tahun rupanya umoq pelakon Bollywood Anil Kapoor ni. Mudanya lagi muka beliau kan. Macam tak berubah ja dari time sekolah-sekolah dulu, dok tengok cerita yang beliau berlakon.

Rahsia beliau?

Kemaruk Makan Tanda Toksin Banyak Dalam Badan

Ada sesapa sentap dengan tajuk entri Ain ni? Haha, sebenaqnya Ain sendiri yang sentap, sebab lately ni suka sangat nak mengunyap. Bila suka mengunyap tak tentu masa ni, start la perut pun nak naik. Nasib baik ku sedaq awai. Kena bertindak cepat sebelum lebih parah.

Sunday, January 8, 2017

Jom Detox Dengan Ain

Seharian dok kat dapoq hari ni, nak prepare untuk detox seminggu ni. Awal2 pagi dah borong seplastik besaq sayoq, beberapa plastik buah-buahan. Encik suami plak belikan barang-barang basah. Split kepada dua group untuk save masa. Hehe...

Saturday, January 7, 2017

Friday, January 6, 2017

Vivix Bantu Pesakit SLE Sihat dan Kuat

Entri yang agak panjang, tapi worth reading, especially yang dah lamaaaa ada masalag kesihatan yang tak lega2. Vivix ni bukan calang2 suplemen. Ada kajian2 klinikal yang support keberkesanan Vivix. Salah satunya Telomere Study yang Ain ada cerita baru2 ni.

Happy reading. :)

Sapa Suka Korek Telinga Kena Baca

Rasa nak gelak kuat2 HAHAHA bila buat ear toilet kat patients, dapat sedut keluaq seketui taik telinga yang besaq!

HAHAHA!!! Ambik... ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Telinga kita ni, yang sebenor-benornya tak perlukan cotton bud or what-so-ever pebenda2 pun lah, untuk buang taik telinga tu.

Wednesday, January 4, 2017

Telomere Study

Telomeres Lebih Panjang 40% Bila Konsisten Vivix

Pebenda la "TELOMERES" tu kan?

Kalau yang dalam field medical, mungkin pernah dengar je "Telomeres" ni. Ain doktor cabuk ni pun of course kena bukak buku balik, google skit2 baca, baaaruuu ku faham. Hehe...

Segment : Follower Meningkat Dengan Mudah

Nak ramaikan followers dengan cepat dan mudah?

Jom join segment ni. Just klik banner di bawah ni ya. :)

Blog ID 4011314113623474070

Tuesday, January 3, 2017

2017 First Giveaway by SFRNFZL

Dah lama tak join Giveaway. Dah syaratnya simple banget, join je la kan. Mana tahu ada rezeki tahun baru ni. Hehe...

Wow nya Promo Tahun Baru

Banyak nau promosi tahun baru ni.

๐Ÿ‘‘ Vivix Buy 6 Free 1
๐Ÿ‘‘ Vivix Buy 2 Off 5%
๐Ÿ‘‘ Shaker cun turquoise (ahli sahaja)
๐Ÿ‘‘ Carotomax Buy 1 Free 1 (ahli sahaja)
๐Ÿ‘‘ Multi-stack dispenser comel (ahli sahaja)

Turun 14kg Lepas Bersalin Anak Kelima


MY KURUS JOURNEY

"Berat saya bermula dengan 63kg lepas bersalin Habib Sufiy turun 3kg je dari 66kg.

Saya dah bersalinkan 5 khalifah

Saya pernah mengandung sebanyak 8x

12 Petua Murah Rezeki

Assalamualaikum dan selamat pagi.

Mungkin ramai antara kita yang pernah terbaca petua2 ni. Tapi kita manusia mudah lupa. So Ain ingat, simpan di blog lebih senang nak refer di kemudian hari.

Apa 12 petua murah rezeki tu?

Monday, January 2, 2017

Turun 9kg Lepas Bersalin Dengan Set Slimming Shaklee


"Baju yang sama, tuan badan sama tapi berat badan berbeza! Nampak tak kelonggaran baju tu di situ? :)

Hilang 10kg Lepas Dua Kali Detox

Rasa nak detox lagi lepas baca detox stories depa2 yang dah complete detox 7 hari. Salah satu yang best...

"Berat loss 5kg, inchloss juga. Seluar semakin longgar. 2kali buat detox, hilang 10kg
Alhamdulillah dpt BMI normal, bdn makin ringan dan dpt ubah gaya hidup secara sihat dan mkn makanan seimbang dn sihat. After 10years xpernah dpt BMI normal.syukur sgt. Tq Allah tq shaklee."

Umi Ada Kerja Baru Pagi Ni


Uiii...

Tak sangka buku teks Humaira dah macam nak masuk U. Banyak bebenor nak kena balutnya! Haha... ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Assalamualaikum dan selamat pagi.

Selamat Tahun Baru 2017 juga. Lambat Ain wish. Tapi better late than never kan. ๐Ÿ˜

Perubahan paling besar bagi kami sekeluarga di permulaan tahun ni, ialah Humaira dah nak masuk tadika.

Wish Humaira luck and success ya aunties uncles semua. ๐Ÿ˜Š