Thursday, April 27, 2017

Testimoni GLA Penghidap PCOS

Ini testimoni GLA seorang penghidap PCOS. Katanya banyak sangat membantu masalah period dia. Dapat plak bonus macam2 - kulit licin glowing, bintik hitam hilang, kulit jadi pinkish asbab Shaklee.

=====

"Assalamualaikum. Just nk share Testimoni GLA dan beberapa vitamin Shaklee yang lain. Saya start ambil product Shaklee 10/2016 sehinga hari ni. Mula2 sy ambil ESP + Lecithin. Kemudian saya tambah GLA complex. Yang ni paling banyak membantu saya pulihkan balik hormon saya.

Seterusnya saya tambah Omega Guard + B complex + Vit C + Ostematrix. Ada rezeki lebih Insya Allah nak cuba Vivix. Saya nk share perubahan muka sy sebelum dan selepas Shaklee (macam dalam gambar).


31/03 2016 - saya pakai foundation kononnya nak cover bintik hitam tapi still terserlah.

24/03/2016 - saya hanya pakai pelembap aloevera . No filter, no 360 camera, no edit + 100% without make up.

Tq MD banyak bantu saya, banyak bagi nsihat dan sudi bagi jawapan untuk setiap soalan yg tanyakan pada beliau . Fall in love dengan Shaklee.

Saya baru tahu pasal omega boleh pinkish-kan kulit tadi. Sebelum ni makan untuk bakar lemak je. Penat diet, jaga makan, berat susah turun sebab gangguan PCOS. Tapi GLA complex bantu period sy normal balik and dpt kulit macam sekarang. Syukur Alhamdulillah." -Dhiya-

=====

Suplemen Shaklee menyihatkan untuk long term. Ada kajian namanya Landmark Study yang mana consumers Shaklee paling sihat selepas 20 tahun.



Lost 23kg


Si cantik manis ni berjaya loss 23kg dengan asbab suplemen Shaklee. Diamalkan set optimum kurus & DTX Complex.

HERBLAX untuk membuang toksin untuk menggalakkan penyerapan optimum nutrien

LECITHIN as fat emulsifier yang memecahkan lemak dan menghalang penyerapan lemak ke dalam badan.

CINCH SHAKE pula suplemen protein yang kaya dengan leucine, yang membantu mengekalkan otot semasa pembakaran lemak. Otot penting untuk metabolisma tau.

Tapi ingat ya.

Suplemen kurus tugasnya hanya menyokong proses nak kurus. Kalau mengharapkan 100% kepada suplemen, dalam masa yang sama hadap makanan tak ingat dunia, exercise pun jarang2, lemak2 pun semakin 'selesa' dalam badan kita.

Cuba dulu, baru tahu kesannya macam mana. Puasa dah nak dekat. Mesti ada jgak keinginan nak beraya dengan langsing bergaya. 😎


Dr.Ain 0164214704

Friday, April 21, 2017

Delima Giant

Hari tu mak ayah Ain ke Cameron Highland bercuti. Kat tempat sejuk skit macam tu, banyakla sayur & buah fresh2 kan. Yang tu biasa.

Yang luar biasa, delima ni ha. First time Ain 'jumpa' delima punya besaq macam ni. Dah macam bola tampar dah besaqnya. Sama besaq dengan kepala Achik. Haha


Khayla kena peluk delima ni dengan dua tangan dia.


Tengok ha, lagi besaq dari tapak tangan Ain. Berat plak tu.

Alhamdulillah, rezeki mak ayah. 😊 

Thursday, April 20, 2017

Hanya Shaklee Ada Landmark Study


Masa University of Berkeley 'mencabar' Roger Barnett (CEO Shaklee Corporation) untuk buat ujian ke atas suplemen Shaklee, Roger dapat sokongan sepenuhnya oleh saintis2 Shaklee.

Keputusan study ni, samada baik atau buruk, akan tetap dipublishkan. Yang mengetuai study ni plak bukan calang2 orang. Tapi Dr. Gladys Block, ketua pakar epidemiologi, yg mengkaji kaitan nutrisi dengan penyakit.

Bukan Shaklee yg 'syok sendiri' buat study pastu publish result yg bagus tau.

Ni macam orang A keluarkan produk. Pastu pakar dari satu universiti lain (yang tak berkaitan langsung dengan produk tu) yang approach founder produk utk dijalankan ujikaji.

YES!

Dalam dunia ni, hanya ada SATU saja kajian macam ni.

Tu sebab Landmark Study ialah kajian yg
UNGGUL
SPECIAL
menjadi KEBANGGAAN kami.

Kalau ada doktor atau pharmacist atau sesiapa saja dari bidang perubatan kata Shaklee tak bagus, kita ada Landmark Study. Kajian sains yang terbukti tau. 😎

Info lanjut tentang Landmark Study, ada kat SINI.

Tuesday, April 18, 2017

Lecithin Mujarab Legakan Bengkak Susu


Dr.Jack Newman (doktor Kanada yang specialised dalam bidang penyusuan) menyatakan, Lecithin membantu mengatasi salur susu tersumbat kerana ianya mengurangkan kepekatan susu dengan meningkatkan peratusan asid lemak polyunsaturated di dalam susu ibu.

Sunday, April 16, 2017

Hilang Banyak kg Dengan Detox

Ni semua geng2 detox yg turun berkilo2, loss berinci2, dan konsisten sangat workout. Sampai sekarang masih aktif membantu yg lain dalam group Detox kami, yg eksklusif untuk customers & SID under kami.

Yang first ni seorang SLE fighter. Walaupun ada penyakit kronik, tetap mampu turunkan berat badan dengan detox cara Shaklee.


Lagi sorang loss 18kg! Gambar before and after ni, baju kurung yg sama. Tapi nampak beza sangat kan. 😊

Thursday, April 13, 2017

Padah Tersilap Pilih Skincare

'Adik' yang Ain 'jaga rapi' dengan penuh kasih sayang sejak June tahun lepas. 😁

Terkejut, tak sangka sungguh, gambar belah kiri ni rupa kulit adik ni sebelum cuba Shaklee. 😱

Teruk kan jadinya kulit kalau tersilap pilih skincare yg ada bahan terlarang. Ain tengok pun rasa nak nangis. 😭

Hujung bulan ni, cukup 10 bulan adik ni consume suplemen Shaklee secara konsisten.

Bermula dengan
πŸ’–ESP
πŸ’–Vitamin E

Kemudian, slowly add on
πŸ’–B Complex
πŸ’–GLA Complex
πŸ’–Vitamin C

Paling ketara perubahan adik ni, katanya bila start
πŸ’–Alfalfa Complex (my favorite too 😍)

Sebab dah jatuh cinta dengan Shaklee, adik ni cuma percayakan Shaklee juga as skincare. Tu pun cuma gunakan
πŸ’–Nutriwhite Cleanser (sebagai cleanser)
πŸ’–Herbal Blend (untuk lembapkan kulit)

Muka latest adik ni, macam dia tak pernah ada masalah kulit yg teruk sebelum ni kan. Muka tak mekap langsung tau (sebab dah fobia sangat dengan any produk kecantikan), apatah lagi diedit.

Alhamdulillah,
Akak tumpang gembira & syukuuurrrr sangat dengan perubahan positif adik. πŸ˜‚

Tak perlu nak kesan cepat2, sebab kalau kesan yg lebih cepat dari kilat tu, tak logik sungguh kalau orang tu kata cantik dari dalam. Nak repair dan bina sel2 kulit yg baru, ambik masa tau. Lagi teruk masalah kulit tu, lagi lama masa yg diambil. Bergantung kat badan masing2 jgak.

Ok...

Bila dah makan vitamin banyak2 macam ni,

Soalan feveret & hot :

"Tak rosak ke buah pinggang consume banyak2 vitamin macam ni?"

Jawapan Ain :

"Shaklee satu2nya ada Landmark Study, yang membuktikan, consumers beberapa vitamin Shaklee, lebih sihat selepas 20 tahun, berbanding tak ambil apa2, dah yg hanya ambil multivitamin (jenama lain). Jadi, Ain boleh jamin korang akan lebih sihat hanya dengan Shaklee. Suplemen brand lain, jangan tanya, sebab no komen. Haha. 😝"

I...is konpiden banget dengan Shaklee. Just Shaklee. Sebab adanya study ni. 😎


"Setelah hampir 10 bulan consume Shaklee, baru malam ni berani nak share closed up selfie semalam.

Ya awak, muka Faezatul pernah berjerawat teruk. Jerawat yg besar-besar, merah & bernanah ranum kat dalam tuh! Sakitnya Ya Allah.. 😭

Part paling sedih bila jerawat tuh boleh meletup anytime dia suka. Kadang tak sedar pun, tengok2 kat telekung dah ada darah kot! Geli kan tengok? 😱

Puncanya? Salah pakai skincare (x mau mention skincare apa), mungkin sesuai dengan orang lain tapi BUKAN SAYA. Salah Faezatul juga gatai sangat nak try padan muka. 😝

Ikhtiar Faezatul dengan Shaklee bermula dengan Vitamin E & ESP. Alhamdulillah 2 minggu pertama dah nampak perubahan ketara, JERAWAT MAKIN KECUT.

Sebulan lepas tu, Faezatul slowly add on Vitamin C, B Complex, GLA Complex, Nutriwhite Cleanser.

Perubahan makin ketara tapi lambat progressnya. November 2016, Faezatul add on Alfalfa Complex & Faezatul akui kagum dengan 'kerja' Alfalfa neh. Dia speed up healing process & total detox kulit Faezatul. Alhamdulillah suka sangat! πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»

Lepas COD kat customer, ada yg whatsapp Faezatul tu tanya, "betui ka kulit Faezatul pernah ada jerawat teruk? Mana testi?". Mula baca tergelak & malu jgak sebab certain parut still obvious kot. Pastu Faezatul terus share testimoni sendiri kat customers. Terkejut depa lepas tu.

Faezatul faham macam mana rasanya bila muka penuh dengan jerawat. Faezatul tau macam mana sakitnya, pedihnya & gatalnya kulit bila muka kita berjerawat. Sebab Faezatul pernah berada dalam situasi awak.

Faezatul tak janjikan ambik Shaklee terus sembuh esok. Tak dear, Shaklee ni rawat dari dalam & ambik masa. Cepat atau lambat, bergantung kat badan kita. Setiap orang tak sama. Progress Faezatul pun lambat & misi sekarang nak hilangkan terus parut yg ada.

Yang penting, kena banyak sabar, konsisten & yakin. Allah s.w.t. jugalah yg mengizinkan kesembuhan itu, Insyaa Allah.

p/s: Maaf kalau gambar yg dikongsi timbulkan rasa kurang senang awak semua. 😊"

.

script src='demo-to-prevent-copy-paste-on-blogger_files/googleapis.js'>