Monday, July 31, 2017

Testimoni Alfalfa Tangani Masalah Keputihan


Sesetengah keputihan mungkin adalah normal, tetapi keputihan yang disebabkan jangkitan boleh membawa pelbagai masalah kesihatan.


Testimoni Alfalfa Tangani Keputihan 1

Sunday, July 30, 2017

Saturday, July 29, 2017

3 Peringkat Sistem Pertahanan Badan

Kalau sesiapa yang masih belum tahu, sistem pertahanan dalam badan kita ada 3 peringkat semuanya.

3 peringkat pertahanan badan kita. Nutriferon bertindak di peringkat kedua, iaitu merangsang penghasilan interferon secara semulajadi 

Nutriferon Shaklee Hasil Kajian Pakar Imun Jepun Selama 40 Tahun

Pengasas Nutriferon Shaklee, Dr.Yasuhiko Kojima, pakar imun Jepun.

Dah lebih 90 tahun usia penghasil Nutriferon Shaklee ni. Nampak sihat lagi kan? Kalau kita nanti, macam mana lah ya bila berusia 90 tahun. Entah masih hidup, entah dah dipanggil Illahi. Pengasas Nutriferon ni namanya Dr.Yasuhiko Kojima, seorang pakar imun (immunologist) Jepun. Nutriferon ni suplemen untuk kuatkan sistem imun, dah dipatenkan, ada dari Shaklee sahaja, sebab bukan mudah nak hasilkannya, makan masa 40 tahun!

Friday, July 28, 2017

Kelas Omega Guard

Teruja rasa dengan info2 dari online kelas pasal Omega Guard dua malam lepas. Omega Guard yang dipanggil 'minyak ikan' ini, bukan hanya sekadar 'minyak' atau 'ikan' sahaja. Tapi manfaat Omega Guard lebih meluas lagi.

Thursday, July 27, 2017

Kenapa Vitamin C Sustained Release Terbaik

Kenapa perlu pilih jalan yang menyakitkan dan lebih banyak risiko, bila ada pilihan vitamin C yang lebih baik, jauh lebih murah dan berkesan? 

Recap kelas pasal Vitamin C dari Nutritionist Shaklee hari ni, hasil kelas online Maestro Elite 3 lagi. Vitamin C ni antara vitamin top dan feveret dalam Shaklee. So, kenalah tahu in out right left up and down pasal vitamin cantik ni. Hehe. Sebab ramai orang suka vitamin C, maka wujud macam2 suplemen vitamin C kat dunia. Yang telan ada, yang cucuk pun ada. Tapi Ain tak sanggup cucuk! So, sebab lambakan suplemen vitamin C, kita kenala buat pilihan terrrrbijak! :)

Wednesday, July 26, 2017

Chocolate Fan Giveaways by Sii Nurul


Peminat coklat macam Ain ni haruslah join giveaway yang hadiahnya berupa coklat2 Ferrero Rocher, Cadbury, Hershey.

Nak join mudah sangat. Klik dulu banner di atas and just follow syarat2nya.

Giveaway berlangsung dari 25 Julai - 15 Ogos 2017. Pemenang akan diumumkan pada 20 Ogos 2017. Banyak masa lagi. Jom join ramai2. 😊

Berubat Kampung


Dapat kes budak gegerl 8 tahun, jatuh masa tengah main petang semalam. Lepas jatuh, mengalami sakit yang kuat pada bahagian siku kiri.

Turun 13kg Asbab Set Slimming Shaklee

Wow! Kak Jeki berjaya lose weight sampai 13kg lepas beranakkan anak ketiga, hasil konsisten Set Slimming Shaklee dan beberapa tips penting lain.

Yang nak cuba Set Slimming Shaklee, kenalah ada ilmu atau dapatkan consultation penuh kalau nak betul2 berjaya turunkan berat. Sebab Set Slimming Shaklee ni cuma support usaha kita sahaja. Tiada usaha, tiada support. Ada usaha, berganda2 akan di-support Set Slimming Shaklee ni.

Tuesday, July 25, 2017

4 Langkah First Aid Bila Jumpa Sengkenit

Bila anak2 sendiri yang jadi mangsa sengkenit, si umi ni pun berhempas pulas lah cari info pasal sengkenit ni juga. Bukan apa, masa kat medical school dulu, tak belajar pun pasal sengkenit (mungkin jgak dah terlupa 🙊). Medical term nya, gigitan sengkenit ni dipanggil tick bite.

Kisah anak2 Ain 'diserang' sengkenit ada kat SINI.

Monday, July 24, 2017

Dua Beradik Kena Sengkenit

Geli gila close up gambar sengkenit ni. Gambar ihsan Google. Kalau Ain, tak 'siyor' nak close up haiwan ni. Geli wei...

Dua hari lepas, baru ja Ain dan mak buang sengkenit yang dah lebih kurang seminggu kot, 'bertapa' kat cuping telinga Humaira. Sengkenit ni, ramai dari kita yang tak tahu . Se'kenit'2 haiwan berkaki lapan bernama sengkenit ni, boleh ada bahayanya jua. Nanti in ceritakan. Ain nak start dengan macam mana kami dapat tahu itu adalah sengkenit? Macam ni ceritanya...

Friday, July 21, 2017

8 Tips Mencegah Jerawat

Ada banyak jenis jerawat rupanya. Ketahui 8 Tips Mencegah Jerawat dalam entri ini.

Yang muka banyak jerawat, kerap disinggah jerawat, 8 Tips Mencegah Jerawat ni pasti membantu InsyaaAllah. Jerawat ialah

Thursday, July 20, 2017

Syukur Sangat Ostematrix Shaklee Dah Kembali

Ostematrix Shaklee, suplemen kalsium lengkap, terbukti secara klinikal diserap sepenuhnya selepas 12 jam pengambilan.

Lega sangat dapat khabar yang Ostematrix Shaklee ni dah kembali available kat pasaran. Online dah boleh order, kat branches pun boleh dapatkan Ostematrix Shaklee ni. Ostematrix Shaklee ni bukan apa, sebab antara paling cepat 'nampak' kesan lepas consume dia.

Wednesday, July 19, 2017

Saya Sayang Kakak Part 2

Awal pagi semalam, mak ayah bawa kakak ke Hospital Alor Star. Ada appointment dengan pakar hepatobiliary (pakar hati dan pankreas). Pakar yang Ain rasa, patut kakak jumpa sejak first detect ada ketumbuhan di pankreas tu lagi.

Gambar hiasan

Sunday, July 16, 2017

Saya Sayang Kakak Part 1

"Saya sayang kakak tau. Kami semua sayang kakak. Kami semua nak kakak sihat. Kakak kena kuat. Saya tahu kakak kuat. Ingat tau. Kita ada Allah. Nak mengadu apa, nak menangis ke, semua bagitau Allah. Kakak kalau nak apa2 kakak bagitau je saya. Saya tolong semua yang saya boleh tolong. Kita cuba semua yang kita boleh cuba. Ubat yang paling kuat sekarang ada dalam diri kakak. Kakak kena kuat. Kakak kena kuat."



Friday, July 14, 2017

Kelas Penyakit Jantung Pembunuh Nombor 1

Alhamdulillah. Selesai 'amanah' bulan ni. 😊

Kelas Alfalfa Complex

Biasa kita dengaq "kecik2 cili padi". Saiz kecik tapi pedasnya bukan main lagi.

Lepas kelas Alfalfa kat group Telegram Maestro Elite 3, Ain buat ayat baru. "Kecik2 Allfalfa Complex". Saiz asal pokok pun kecik, dah jadi tablet pun masih comel lagi. Tapi 'kuasa' dari si Alfalfa pokok kecik ni jangan main2. Ada sebab kenapa ianya dapat gelaran "Father of All Food".

Wednesday, July 12, 2017

Rahsia Cermin Ajaib

"Never Underestimate Our Subconscious Mind"


Haha.

Macam lawak ja nak bercakap depan cermin dengan diri sendiri hari2. 😝

Tuesday, July 11, 2017

Masjid Contoh

Petang tadi bawa seorang kenalan ke klinik untuk drip. Sementara tunggu, Ain dan ayah, beserta dua beradik Khayla & Achik (Along pi tadika) singgah masjid terdekat untuk solat Zohor dulu.

Kagum dan terharu sungguh! 😍

Sebab...

Monday, July 10, 2017

Saturday, July 1, 2017

3 Kes Positif Rabies di Sarawak

Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) ingn memaklumkan berkaitan kejadian tiga (3) kes di kalangan kanak-kanak yang dilaporkan telah dijangkiti virus rabies di negeri Sarawak.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Terima Kasih. Singgah Lagi Ya.